Wytske's Houthandel  
  Mijn eigen Friese FijnHouthandel  
   

Ik met Hinoki

gemoesteerd esdoornhout

plataan kwartiers

grouwe els

chamaecyparis (hinoki)

eikenbloesem

red cedar

cafe interieur

Wytske, ik dus,  heb nu mijn eigen Friese Fijnhouthandel.
Jazeker, hout is mijn hobby en mijn passie. Ik zaag mooie houtsoorten voor een bescheiden prijs.
Zo heb ik, allemaal puur uit de Nederlandse bossen en parken, Red Cedar, Chamaecyparis (Hinoki), Robinia, Eiken, Allemaal extreem duurzaam. Veel Lariks en Douglas ook die in ons land duurzaam geproduceerd een duurzaam bouwhout leveren van grote sterkte. Een buitengewoon Nederlands en buitengewoon duurzaam product is natuurlijk mijn Platohout. Gekookt en gebakken van noestvrij grenen. Lekker zult u zeggen, het ruikt een pietsje naar koekjes en carramel, maar toch geen bacterie of schimmel die er nog de tanden in zet.
Omdat deze voorraad gekwalificeerd platohout eindig is, ben ik ook zelf overgegaan om al mijn naaldhoutsoorten op bestelling te modificeren. Bouwondernemers kunnen bij mij ook kosteneffectief grote partijen vurenhout als "Aquawood" gemodificeerd krijgen.

Heel opgewonden raak ik ook van stralend glanzende  houtsoorten als esdoorn en berk en uitzonderlijk mooi is mijn gemoesteerde esdoorn. 

Het mooie van mijn handel is dat ik met verstand van hout ook met datzelfde verstand kan organiseren. Aan het Nederlandse hout valt traditioneel niets te verdienen. Allemaal staatssteun en in het vervolg CAO-lonen en BTW. Of schuttinghout van de beroerdste kwaliteit.

Door met dat beetje verstand heel handig transport, opslag en partijgroottes te kiezen, de juiste onderaannemers te kiezen, kan ik het lekker wel en voor een heel geschikte prijs. 
 
Bij ruim vooruit bestellen kan ik ook op bestek zagen, verduurzamen, standaardpakketten maken voor prefab schuren, woningen, blokhutten, tuinmeubelen, speeltoestellen, noem maar op. Allemaal van inlands hout, mooie producten. Maar let wel alleen in grote productieseries.

In mijn bedrijf is het vooral een kwestie van kennis en organisatie en daar heb ik naast mijn ervaring een heel stel vriendelijke adviseurs voor.

Douglas: A-keus kwartiers (op)

Mastvoet van Hollands eikenhout voor platbodem, door Bert dus!

    Ja sinds mijn man in 1982 de katalisator en ontzwaveling in Europa heeft geadviseerd
    groeien de bomen weer als kool ! Lees verder>>

 
 
Houtwerf Oosterlaan 4, 8746ND Schraard, postadres  Britsum