Wytske's Houthandel  
  Wytske's Friese fijnhouthandel: Opdrachten  
   
Speciale opdrachten
Elk bouwwerk is bijzonder. Dus het kan voorkomen dat uw specifieke wensen niet in de handel voorradig zijn. Het is altijd mogelijk om in hout bijzondere producten te maken.

Maar let op! Hout is en blijft een natuurproduct.
Onbewerkt hout staat vers in het bos.
Dat moet dus eerst gekapt en gezaagd worden op de gewenste lengte en dan mag het niet toevallig het broedseizoen zijn. Daarna moeten de stammen worden verzaagd in de juiste bruto maten. Daarna correct gedroogd en geschaafd. Dit is een langdurig proces en hoe meer tijd ik daarvoor heb des te beter en goedkoper kan ik u daarmee helpen. Het maakt niet uit of het om 1 of 1000 kuub gaat.

Als u iets gisteren klaar wilt hebben, dan kan dat bijna....
maar bedenk dan, dat kant en klaar hout in goede kwaliteit en in grote maten gewoon duur is. Door de hele productieketen zelf te organiseren ben ik gewoonlijk zo'n 50% lager in prijs.

In de praktijk weet men mij voor moeilijke klussen vanuit heel Nederland en BelgiŽ te vinden, maar als ik na sluiting van het kapseizoen gevraag wordt om binnen drie maanden een tiental kuub zeer bijzondere formaten en kwaliteiten vloerhout te leveren voor budgetprijs, dan lig ik daar toch wel even wakker van. Dus regeren is vooruit zien.

Wilt u bijvoorbeeld kozijnhout en spanten door en door laten modificeren en stabiliseren, dan moet er helaas echt met vers hout gewerkt worden. Dus wacht u dan niet tot twee weken van tevoren. Vier vijf maand vooruit plannen geeft wel zoveel rust.

De benedengrens voor bijzondere opdrachten ligt bij 1500 euro of 1,5 kuub. Bij zeer ingewikkelde opdrachten of kleine hoeveelheden kan van deze vuistregel worden afgeweken.

Voor productie op maar reken ik 10% meer dan voor producten die ik toch altijd op voorraad maak. Wijken producten af van wat normaal is in mijn handelsvoorraad dan is een aanbetaling van 30% wenselijk.

 
 
Haalhout.nl