Plataan wand en vloerdelen  
  Wytske's Friese fijnhouthandel
 
(Klik op de foto's voor een groter beeld)

Plataan is een van de mooiste hardhoutsoorten. Het heeft op het dosse gezaagde vlak een mooie blanke kleur met kersenhoutstructuur. Op het kwartierse vlak is er een luxe patroon voor prachtige spiegeltjes. Plataanhout leent  zich daarom voor mooie wandbekleding en vloerdelen. Omdat plataan nogal werkt hebben we daar een perfect passende multilayerplank van gemaakt. Berken met een toplaag van Plataanhout gestopt en geschuurd zodat u die zelf kunt afwerken voor een rustige matte of meer intensieve kleur.
Houten wandbekleding van plataan geeft een warme niet donkere rustige sfeer die visueel en akoestisch de harde eigenschappen van moderne gietvloeren verzacht.

 
 
Nat of geölied is vooral het kwartiers gezaagde plataan heel levendig en erg geschikt voor luxe lambriseringen. Ondestaade fot geeft beter de werkelijke kleur. Op een of andere manier komt plataan meestal iets te paars over op mijn fototoestel.)
 
Ook voor boomstamtafels is Plataan hout erg mooi. Hoe dikker des te minder het hout werkt.

Klik op de foto voor een film impressie!

Duurzaam milieuvriendelijk, want we weten waar elke boom vandaan kom.  Platanen zijn in  ons lang geen bosbestanden, maar laanbomen die pas gekapt  en vervangen worden als ze de straat in omvang en hoogte teveel overgroeien.